Ίδρυση

Ίδρυση

Η KICKS Academy ιδρύθηκε το 2022 με όραμα τη θεμελίωση μιας νέας γενιάς αθλητών με αξίες, αρχές, και στόχο την καλλιέργεια της αθλητικής παιδείας, του συναγωνισμού και του αθλητικού και φίλαθλου πνεύματος.

Η KICKS Academy στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Athens LifeTech Park στα Σπάτα.

Το όνομα της Ακαδημίας, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, αναδεικνύει τους άξονες που βασίστηκε η αρχική ιδέα και την κατεύθυνση που θα έχει το αναπτυξιακό της πλάνο.
1. ΚΙ.κ.Σ. - Κίνηση και Συνεργασία
2. Kicks - Λακτίσματα

Η λέξη Κίνηση παραπέμπει στην καλλιέργεια της αθλητικής παιδείας, στη διάθεση για παιχνίδι και στην πρόταση για καθημερινή άσκηση.
Η λέξη Συνεργασία παραπέμπει στην ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των μελών της Ακαδημίας και της δημιουργικής συνεργασίας μέσα στο ομαδικό σύνολο.
Η αγγλική λέξη Kicks αποτελεί το σημείο αναφοράς στον αμιγή χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, το χτύπημα της μπάλας. Αποδίδεται στα αγγλικά για ευρεία χρήση σε εφαρμογές και αναγνώριση στον διεθνή χώρο. 

Η διπλή αναφορά σε ελληνική και αγγλική γλώσσα, συνδέει τα αθλητικά και πνευματικά ιδεώδη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με την εξέλιξη και τη σύγχρονη μορφή των αθλημάτων στο διεθνές περιβάλλον.

Φιλοσοφία και Στόχοι

Φιλοσοφία και Στόχοι

Η κεντρική ιδέα στην οποία στηρίζεται η δημιουργία της KICKS Academy είναι η συμβολή στη θεμελίωση μίας νέας γενιάς παιδιών, που μέσω του ποδοσφαίρου, του πιο δημοφιλούς αθλήματος, θα αναπτύξουν βασικές αξίες, αρχές και δεξιότητες.

Στόχος της Ακαδημίας είναι να προσφέρει σε παιδιά ηλικίας 6-14 ετών, στην τοπική και ευρύτερη ελληνική ή διεθνή κοινωνία, τη δυνατότητα να:

  • Γνωρίσουν τον αθλητισμό πέραν της σχολικής ζωής
  • Γυμνάζονται σε υψηλού επιπέδου σύγχρονες εγκαταστάσεις
  • Συμμετέχουν σε δράσεις και κοινωνικά σύνολα
  • Συνδυάσουν την άθληση με την καθημερινή διατροφή